Siewert Öholm efterlämnar ett stort tomrum bland israelvänner

Siewert Öholm

Siewert Öholm avled stillsamt idag på morgonen den 25 januari 2017. Foto: Privat

I dag, 25 januari 2017, möttes vi av beskedet att Siewert Öholm lämnat sin jordiska tillvaro. Han var en av vårt lands mest kända TV-personligheter och hans namn är i det närmaste synonymt med SVT:s stora och uppmärksammade debattforum. Han gjorde där sig känd som en engagerad och aktiv programledare under en lång följd av år med placering i SVT-Göteborg.

Dessförinnan var han en period stationerad på SVT i Umeå och där var han producent för det oerhört uppskattade ”Hela kyrkan sjunger”, som pågick under hela 10 år.

Siewert Öholm är uppväxt i frikyrklig miljö då hans far var pastor inom dåvarande Örebro-missionen. Därigenom fick han sitt intresse för frågor som rör kristen tro och verksamhet.

Detta i sin tur har säkert varit en bidragande orsak till att Siewert blev en aktiv vän och förkämpe för Israel och det judiska folket. Under många år var han medlem i Samfundet Sverige-Israel, SSI, där han också varit ledamot av riksstyrelsen och engagerad inom olika lokalavdelningar.

Han var även medlem i Israels Vänner och medverkade emellanåt med artiklar i Israels Vän. Vid några tillfällen deltog han också i våra sommarkonferenser. Siewert var en utmärkt föredragshållare med bästa publikkontakt och en slagfärdig debattör, som inte drog sig för att ställa upp för Israel mitt i den negativa snålblåsten. På ett föredömligt sätt använde han sin kraft och goda renommé till ett helhjärtat engagemang för Israel och det judiska folket.

Under vår Israelkonferens i Värnamo sommaren 2016 var Öholm med som en av initiativtagarna till en nystart av en svensk avdelning av den Internationella Kristna Ambassaden i Jerusalem. Han presenterade detta vid en välbesökt offentlig samling och hela konferensen förenade sig i förbön för detta arbete.

Under ett antal år fick vännen Siewert kämpa med den cancersjukdom som till sist ändade hans liv. Det är då gripande och märkligt att konstatera att något av det sista han fick göra, endast veckor före sin bortgång, var att besöka sitt kära Israel. Man kanske i bästa bemärkelse kan uttrycka att han föll med den israeliska flaggan i topp.

Vi lyser frid över minnet av Siewerts Öholms intensiva och verksamma liv och uppmanar till förbön för hans familj och anhöriga.

Tack Siewert för allt du betytt för Israel och det judiska folket och för engagemanget för Israel i vårt land.

Israels Vänners styrelse

 

 

Lämna en åsikt

avatar
1000
  Subscribe  
Ge mig notis vid