Israels Vän fyller 90 år

Israels Vän – 90 år!

Säkert har du som läsare lagt märke till det runda guldfärgade emblemet med sifferkombinationen 90 som prytt framsidan på de nummer som hittills utkommit i år. Anledningen till det framgår av den mindre texten runt 90: Israels Vän sedan 1927    1927 – 2017

I och med nästa nummer, som utkommer under oktober månad, är det exakt 90 år sedan första numret av Israels Vän utgavs. 4 år dessförinnan -1923 – hade Israels Vänner bildats av kristna vänner till det judiska folket från ett flertal frikyrkoförsamlingar i Malmö. I den första styrelsen ingick några av pionjärtidens ”eldsjälar” som Jöns Strandsjö, far till den välkände Göte Strandsjö, och Oscar Gullberg, far till den sedermera så kände musikern och sångförfattaren Sam Gullberg, som också startade och ledde den tidens mest kända sånggrupp – Jubelkvartetten.

För att det påbörjade arbetet till fromma för det judiska folket skulle kunna bestå och utvecklas behövdes ett informationsorgan och därigenom startades Israels Vän och det första numret utkom i oktober 1927.

Mer om Israels Väns historia kan du läsa i den speciella jubileumsutgåvan som kommer att vara extra fyllig med intressanta texter och inslag från olika företrädare i Sverige. Har du inte Israels Vän i din brevlåda, passa på att skriva bli medlem i Israels Vänner och få tidningen på köpet för 150 kr / år.

2
Lämna en åsikt

avatar
1000
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
stig lindström bil electric skövde Recent comment authors
  Subscribe  
nyast äldst mest framröstade
Ge mig notis vid
stig lindström bil electric skövde
Gäst
stig lindström bil electric skövde

grattis till Israel 70 år

stig lindström bil electric skövde
Gäst
stig lindström bil electric skövde

Besökte Israel som turist 1977 ?